Werknemer

Het lijkt misschien vreemd: je werkt niet voor ons, maar we betalen je wel. Toch is het logisch. Veel werkgevers besteden administratieve taken uit aan externe bedrijven om de interne administratie te verminderen. Wij zijn zo’n bedrijf!

Veelgestelde vragen

Werk jij via BAAS Payroll? Dan sta je dus op onze loonlijst. Alle zaken omtrent je salaris en meer kun je via ons regelen.

Wat moet ik doen als ik ziek ben?

Wanneer je ziek bel je voor 9.30 uur naar BAAS om dit door te geven. Daarnaast meld je je uiteraard ziek bij je direct leidinggevende op de werkvloer.

Mijn gewerkte uren kloppen niet. Wat moet ik doen?

In dit geval kun je het best contact opnemen met jouw werkgever of met het uitzendbureau waarvoor je aan het werk bent. Wij kunnen jouw uren pas wijzigen of corrigeren zodra we die opdracht hebben ontvangen van jouw werkgever of het uitzendbureau.

Wanneer krijg ik mijn vakantiegeld en vakantiedagen uitgekeerd?

Het vakantiegeld wordt jaarlijks uiterlijk in de eerste week van juni uitbetaald.

Wanneer wordt mijn salaris uitbetaald?

BAAS betaalt salarissen wekelijks of elke 4 weken uit. De salarisbetalingen vinden plaats op woensdag . Houd er rekening mee dat bij feestdagen de betaling op een andere dag kan plaatsvinden. Voor de exacte data kun je onze salariskalender raadplegen, die te vinden is onder downloads!

Moet ik de loonheffingskorting wel of niet laten toepassen bij BAAS?

De loonheffingskorting geeft je een korting op de te betalen loonbelasting. Je houdt hierdoor bij je salarisbetaling meer nettoloon over dan wanneer je deze korting niet laat toepassen. De loonheffingskorting mag maar door één werkgever of uitkeringsinstantie worden toegepast. Ontvang je een uitkering (bijvoorbeeld WW, WAO, WIA, AOW of Wajong), dan wordt daar de loonheffingskorting al toegepast. Tijdens de geef je dan aan dat je de loonheffingskorting niet wil toepassen.

Wat staat er op mijn loonstrook

Een loonstrook (ook wel salarisstrook genoemd) is een belangrijk document jullie hier staat b.v. in hoeveel bruto-inkomen jullie hebben verdiend tijdens de laatste loonperiode maar ook welke bedragen zijn ingehouden en andere aanpassingen. Wil je meer informatie over de informatie op je loonstrook klik hier.

Wat kan ik gebruiken als geldig legitimatiebewijs?

Onder een geldig legitimatiebewijs verstaan wij een geldig paspoort of identiteitskaart. Een rijbewijs is géén geldig legitimatiebewijs. Indien je een andere dan Nederlandse nationaliteit bezit, dan kunnen er aanvullende documenten nodig zijn, zoals een tewerkstellingsvergunning.